Chiar dacă pare greu de crezut, există un restaurant în car clienții care nu mănâncă tot din farfurie, riscă să fie taxați destul de tare, urmând să primească o amendă pentru resturile lăsate. Oamenilor nu le-a venit să creadă, așa că au mers cu ochii lor pentru a vedea despre ce este vorba mai exact.
Din ce în ce mai multe restaurante par să se confrunte cu situații în care clienții lor fac abuz de mâncare, adică își achiziționează mult mai mult decât ar putea mânca în mod normal. Pentru a preveni asta, un proprietar al unui restaurant foarte populat a luat decizia de a găsi cea mai bună soluție pentru a preveni risipa de mâncare și banii pierduți.
VEZI ȘI: Restaurantul din România unde poţi mânca un meniu întreg cu doar 9 lei! Cât costă o ceafă de porc
În lume au apărut mai multe localuri de tipul „Mănânci cât poți”, iar oamenii profită de asta pentru a-și umple farfuriile cu foarte multe produse pe care apoi le aruncă, deoarece devin sătui. Administratorul unei astfel de locații a văzut pierderile uriașe pe care le suferă la finalul fiecărei luni, așa că a luat decizia de a aplica o amendă pentru cei care lasă resturi în farfurie.
Zi Ye, administratorul Fang, din Rhauderfehn a impus ca toți clienții săi care nu vor mânca tot ceea ce li se oferă să aibă de achitat o taxă de 10 euro. Mulți dintre clienții fideli ai restaurantului au renunțat să îi mai treacă pragul, deoarece se temeau că vor fi nevoiți să scoată din buzunar sume frumușele de bani.
„E singura modalitate prin care putem să prevenim risipa alimentară”, a explicat Ye.
NU RATA: Nu este o eroare! Câți bani a plătit un turist român pentru o pizza, într-un restaurant din Bulgaria
Un avocat specializat a comentat această practică, spunând că toți clienții care aleg să își facă o rezervare sau să vină pur și simplu să mănânce ceva sunt, automat, de acord cu regula impusă de instituția respectivă.